مشکلات و عوارض کار با کامپیوتر

امروزه‌کاربرد رایانه در زندگی بشر بسیار زیاد است و تعداد زیادی از افراد ساعت‌های متمادی با این وسیله الکترونیک کار می‌کنند، به همین دلیل شناخت عوامل مؤثر در محیط کار با رایانه اهمیت زیادی دارد.

وجود شرایط نامناسب در محیط کاری، توجه نداشتن به موارد ایمنی هنگام کار با رایانه و استفاده بیش از حد از این ابزار ممکن است در بلند مدت سبب بروز بیماری‌ها و ناهنجاری‌ها شود.

بحث مهمی که در این زمینه مطرح است، دانش ارگونومی رایانه است که شامل مطالعه و بررسی عوامل انسانی در ارتباط با رایانه و شیوه‌های تطبیق ابزارها و وسایل کار با بدن فرد است تا از بروز اثرات ناهنجار جلوگیری شود.

درچند سال اخیر تولیدکنندگان تجهیزات رایانه مانند صفحه کلید، ماوس، میز و صندلی و سایر وسایل رایانه سعی می‌کنند محصولات را مطابق با اصول ارگونومی طراحی و تولید کنند چرا که رعایت اصول ارگونومی سبب کاهش ضایعات چشم، سردرد و کمر درد کاربران رایانه خواهد شد.

ویژگی‌های یک محیط کاری مناسب برای کاربران رایانه عبارتند از: وجود سیستم تهویه مطبوع، نور کافی و مناسب، استفاده از میز مخصوص که دارای عرض و ارتفاع استاندارد باشد، استفاده از صندلی مخصوص رایانه که ارتفاع آن طوری تنظیم شود که ستون فقرات کاربر را آزار ندهد، استفاده از زیرپایی برای جلوگیری از بی‌حسی پا و کف پوش اتاق از جنس چوب یا پلاستیک باشد تا الکتریسیته ساکن تولید نکند.
با وجود رعایت نکات فوق، باز امکان بروز بیماری‌های خاص برای کاربر رایانه وجود دارد که به برخی از آنها اشاره می‌شود.


ادامه نوشته

چند عكس زيبا از دلفين ها

















مضرات بستني


مضرات بستني

اولين خطري که مصرف زياد بستني به همراه دارد  ; چاقي است . افرادي که به جاي مصرف غذاهاي سالم به ميزان زيادي بستني مصرف مي کنند. ظاهر چاق و پف کرده اي دارند اما در حقيقت از لحاظ مواد معدني و ويتامين ها فقيرند چون مصرف بستني ، جلوي اشتها را مي گيرد . در عين حال ترکيبات افزودني مثل کاکائو به بستني  نيز در مقياس زياد به سلامت لطمه مي زنند . مثلا" خود کاکائو ،  اگر زياد مصرف شود مانع از جذب کلسيم و روي مي شود و محرک نيز هست. امکان ايجاد حساسيت به مواد مصنوعي موجود در بستني نيز برخي مواقع وجود دارد اما با مصرف به جا و به اندازه آن از همه اين عوارض مي توان جلوگيري کرد. اگر افراد به طور مرتب از بستني هايي که رنگ هاي غيرمجاز دارند استفاده کنند، در دراز مدت اثرات سو» آنها را خواهند ديد. مثلا  اين رنگ ها در خانم هاي باردار، موجب ايجاد عقب ماندگي در نوزادشان مي شود و در بچه هاي کوچک تغييرات عصبي و مغزي و نهايتا" بيش فعالي را به بار خواهد آورد. امروزه توصيه مي شود که مردم کمتر از بستني هاي رنگي استفاده کنند و محصولاتي را خريداري کنند که توليد کارخانه هاي معتبر و بزرگ باشند که در آنها استانداردها به نحو بهتري رعايت مي شود. ارزش غذايي بستني
ارزش غذايي بستني بستگي به مواد اوليه آن دارد که بستني را با آن مي سازند،بستني آب ميوه ها مثل خود ميوه ها از نظر غذايي ضيعف ولي از نظر املاح معدني و ويتامين غني است و نبايد آب ميوه را قبل از غذا خورد بلکه بايد آن را در پايان غذا به عنوان دسر مصرف کرد..بستني ميوه و آب ميوه ها بر خلاف بستني شير و تخم مرغ و خامه يا مواد ترکيبي ديگر خيلي زود هضم مي شود. بستني شير و تخم مرغ و خامه که شيرين تهيه مي شود غذايي کامل  است که وقتي بعد از شام يا ناهار به عنوان دسر خورده شود چون خودش غذاي کاملي است ، دير هضم مي شود و اغلب اشتها را به غذاي بعدي از بين مي برد،حساب شده است که يک ليتر بستني شير و تخم مرغ بيش از هزار و صد کالري داد.بنابراين کساني که بستني کامل مي خورند بايد آن را در حکم غذا تلقي کنند و چيز ديگري نخورند تا هضم آن آسان گردد و از مصرف آن بدن استفاده کند.

بستني شايد طبيعي ترين و بي ضررترين ماده نشاط آوري باشد که مي توانيد بدون نگراني از مضرات نوشيدني ها و داروهاي نشاط آور، آنها را مصرف کنيد. براي همين است که متخصصان تغذيه روزي يک فنجان بستني در روز را نه تنها مفيد مي دانند بلکه  توصيه هم مي کنند.متخصصين تغذيه معتقدند که وجود پروتئين، کلسيم و فسفر موجود در بستني، زمينه را براي حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها فراهم مي آورد.متخصصين تغذيه مي گويند: کودکان 4 تا 8 ساله، روزانه به 800 ميلي گرم کلسيم نياز دارند. اين رقم در نوجوانان  13 تا18 ساله به 1300 ميلي گرم و در افراد 19  تا 50 ساله، روزانه 1000 ميلي گرم مي رسد. بنابراين بستني مي تواند منبع بسيار خوبي براي تامين کلسيم باشد. خصوصا در کودکان که تمايلي به خوردن شير ندارند يا بزرگسالاني که با خوردن شير دچار مشکلات گوارشي مي شوند،بستني به دليل داشتن مواد لبني، فوايد زيادي دارد. اگر بستني فاقد افزودني هاي غيرمجاز رنگي و پاستوريزه باشد تامين کننده کلسيم بدن خواهد بود. علاوه بر اين، مواد غذايي شيرين مثل بستني بايد بعد از غذاي اصلي مصرف شود تا موجب احساس سيري در فرد نشده و به برنامه غذايي او لطمه نزند..

پاستيل يكي از تنقلات مغذي...؟


پاستيل از تنقلاتي است كه با شكل‌هاي متنوع و رنگ‌هاي فريبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخي انواع آن طعم خوبي ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جويدن چنان احساس مطلوبي در مصرف‌كننده ايجاد مي‌كند كه در همه جنس‌هاي اين محصول نظير ژله و مارشمالو (نوعي آبنبات اسفنجي) نمي‌توان يافت و اين همان عامل اصلي پرطرفدار شدن پاستيل است اما بايد بدانيم اين قبيل ويژگي‌ها نمي‌تواند دليل مغذي بودن اين محصول باشد.

متاسفانه امروزه اغلب افراد با اين تصور كه ژلاتين پاستيل تامين‌كننده كلسيم بدن است و انواع ميوه‌اي آن منبع غني از ويتامين‌هاست آن را به‌عنوان يكي از تنقلات مغذي و گاهي درماني در برنامه غذايي روزانه خود يا دانش‌آموزشان مي‌گنجانند. اما آيا اين موضوع واقعيت دارد؟

پاستيل به اندازه ژلاتين خاصيت ندارد

پاستيل از گروه آبنبات‌هاي لاستيكي است و از مخلوط شكر، آب، ژلاتين، مواد رنگي، اسانس و برخي اسيدها تهيه مي‌شود. ژلاتين آن اگر حيواني باشد، از جوشاندن پوست و استخوان گاو و بندرت ماهي طي فرآيندي با افزودن محلولي اسيدي به دست مي‌آيد.

رنگ اين ژلاتين زرد كم‌رنگ تا سفيد است، بي‌بو و بي‌مزه بوده و فاقد قند و چربي است و كالري بسيار پاييني دارد. اين ژلاتين تا زماني كه خالص است سرشار از پروتئين و اندكي كلسيم و برخي ويتامين‌ها بوده و مصرف آن توصيه مي‌شود، اما وقتي در صنعت با رنگ، اسانس‌هاي شيميايي و مقدار زيادي شكر مخلوط شود به دليل تركيبات افزوده شده نه‌تنها تبديل به محصولي كم‌ارزش مي‌شود، بلكه براي كودكان زير دو سال به دليل سيستم گوارشي حساس و ضعيفي كه دارند مضر بوده و احتمال بروز حساسيت به صورت خس‌خس سينه و كهير وجود دارد.

پاستيل ميوه‌اي، فاقد مزيت

برخي والدين با اين تصور كه پاستيل ميوه‌اي، منبع سرشار مواد مغذي است و از كنسانتره ميوه‌ها تهيه شده روزانه آن را در ميان‌وعده مدرسه فرزندشان مي‌گنجانند؛ اما خوب است بدانيد طعم پاستيل منشأ شيميايي دارد و سنتزي است و اسانس ميوه‌اي يا نوشابه‌اي آن هيچ مزيتي بر ديگري ندارد البته برخي توليد‌كنندگان ادعا مي‌كنند كه در محصولشان از كنسانتره ميوه‌هاي طبيعي همچون هويج و انار استفاده مي‌كنند، اما بايد بدانيد در اثر افزودن كنسانتره يا همان آب تغليظ شده ميوه، ژلاتين شل و قالب‌گيري پاستيل دشوار و گاهي ناممكن مي‌شود.

پاستيل را نجويد

پاستيل حاوي شكر زيادي بوده و بخصوص جويدن انواعي كه سطح‌شان با دانه‌هاي شكر پوشيده شده است باعث پوسيدگي دندان‌ها مي‌شود بنابراين بهتر است اين محصول مانند نبات يا شكلات در داخل دهان آب شود.

به پاستيل هم واكس مي‌زنند

اگر به ظاهر پاستيل نگاه كنيد، متوجه مي‌شويد سطح آن براق است، علت آن استفاده از نوعي واكس روغني به منظور جلوگيري از چسبيدن قطعات پاستيل به يكديگر است. اين روغن خوراكي بوده و براي سلامت مضر نيست.

پاستيل در محيط گرم و در معرض تابش مستقيم نور آفتاب كيفيت خود را از دست داده و تاريخ مصرف آن زودتر از موعد منقضي مي‌شود.


پاستيل فاقد مجوز نخريد

اكثر پاستيل.هاي خارجي يا داخلي باز و فله.اي كه در مراكز خريد. عرضه مي.شوند مورد تاييد وزارت بهداشت نيستند. اين محصولات تاريخ مصرف مشخصي ندارند و معلوم نيست چگونه و تحت چه شرايطي تهيه شده.اند. در اكثر كشورهاي غيرمسلمان خارجي براي تهيه پاستيل از ژلاتين استخوان خوك استفاده مي.شود.

اين تركيب نه.تنها از نظر شرعي منع مصرف دارد، بلكه اگر بخوبي عمل.آوري نشود مي.تواند بيماري.هاي مهلكي را ايجاد كند. اين موضوع در مورد آبنبات يا شكلات.هاي خارجي كه مغز ژله.اي دارند نيز صدق مي.كند. حال اگر شما به نوعي مطمئن به وجود ژلاتين گاوي در محصول خارجي فاقد مجوز شديد باز هم از مصرف آن اجتناب كنيد.